Blogger Template by Blogcrowds

.

Hmm...vad ska jag hitta på idag då. Recept på körsbärspaj kanske. Nu var det visserligen klarbär jag använde men... =) Gott var det iallafall! Det jobbigaste med detta är urkärningen.

Körsbärspaj
Pajskal                                            Fyllning                                      Pensling
200 g kallt smör                               1 liter urkärnade bär                    1 ägg
5 dl mjölk                                         1 citron, saften
1 tsk socker                                      1 dl socker
½ tsk salt                                          2 msk majsmjöl
4 msk kallt vatten

Sätt ugnen på 180 grader. Kuba smöret. Blanda mjöl, salt, socker och smör i en matberedare och mixa. Tillsätt vatten så degen blir smulig men inte allt för kompakt. Smörj en ungsform (ca 24 cm i diameter) och tryck ut halva degen som botten och kanter. Tryck inte för hårt då blir den hård och torr.
Kärna ur bären. Blanda citronsaft och mjöl. Blanda sedan ner körsbär och socker. Häll i blandningen i pajskalet.
Kavla resten av degen tunt. Skär avlånga remsor och lägg omlott. Tryck ihop ändarna med kanten. Pensla med vispat ägg. Grädda i ugnen i ca 50 minuter, den ska få gyllene färg och bären ska bubbla.
Låt svalna.

0 kommentarer:

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida