Bakade somsagt väldigt mycket i somras och provade mycket nytt. En del mer uppskattat än det andra. Detta blev nog min favorit!
Marängbakelse med röda vinbär
Botten Maräng
50 g smör 3 äggvitor
1½ dl mjölk 3 dl socker
3 äggulor 1 msk vaniljsocker
2 dl socker
4 dl (240 g) vetemjöl Garnering
2 tsk bakpulver 3-5 dl röda vinbär
1 msk vaniljsocker
2 msk hett vatten
Smält smör och blanda det med mjölken. Vispa gulor och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägget. Tillsätt mjölkblandningen. Rör till en jämn smet och tillsätt till sist vattnet.
Blanda nu marängingredienserna och vispa till ett fast skum i en ren och torr bunke.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bre först ut kaksmeten och sedan marängsmeten, strö över bären. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Höj tempen till 250 grader och flytta upp till mitten av ugnen i ca 3 minuter eller tills marängen får fin färg. Håll koll så att den inte blir bränd.
Mums! Går bra att frysa. =) Passar även utmärkt att göra med hallon....
// Sussie
Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
0 kommentarer:
Skicka en kommentar