Blogger Template by Blogcrowds

.

Mumsig paj

Hade lite rabarber hemma som jag var tvungen att göra något av och kände att smulpaj är väl gott men ville göra något lite annorlunda. Eftersom jag inte tillhör släktet Hedenhös utan snarare Jetsons så surfade jag fram ett alldeles underbart recept på en paj.

Rabarberpaj med kokostäcke

Pajdeg                                  Fyllning                                      Tak
3 dl mjöl                               600 g rabarber                              2 st ägg
0,5 dl florsocker                   1 msk socker                                2 dl socker
150 g smör                           1 msk potatismjöl                         2,5 dl kokos
2 msk vatten                         0,5 dl kokos

Det där med beskrivningar hur man gör är ju inte min starka sida, tycker det mesta är uppenbart. Blanda ihop pajdegen, tryck ut i en form, nagga och låt stå i kylen ett tag. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Låt svalna.
Rör i ordning fyllningen, fyll i pajskalet. Rör ihop takfyllningen och kleta ut som ett täcke. Grädda i ytterliggare 30 minuter i nedre delen av ugnen i samma temperatur.


Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Vispa gulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda i äggsmeten i grädden till en tjock kräm. Förvaras i kylskåp, om den skulle dela sig är det bara att vispa ihop den igen. =)


Jag tyckte att pajen var väldigt god fast man måste gilla kokos, eventuellt kanske man kan utesluta kokosen i fyllningen för smakar mycket ändå. I vaniljkrämen ska man nog vara försiktig med vaniljsockret, kan bli fränt, nästa gång använder jag nog bara 0,5 msk vaniljsocker.

Så får man se vad nästa projekt kan tänkas bli, smider redan tårtplaner för min födelsedag i augusti. Fast kommer inte avslöja något än... Hihi. =)

/Sussie

0 kommentarer:

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida