Jag har haft fullt upp med både det ena och det andra. =) Har blivit mycket bakning. Fyllde nyligen år och då hade jag ju en extra bra anledning att ägna mig åt det. Fick lite nya roliga scrabooking-saker i present så ska förhoppningsvis bli mer av den varan också. Kul kul. =D Fick en pastamaskin också som ska bli kul att testa, jag önskade mig den främst för att kavla marsipan och sugerpaste men blev sugen på att göra hemmagjord ravioli nu...
Tårtan jag bjöd på inspirerdes av min favoritklubba som jag jämt köpte när jag gick i 7:an. Banan/Lakrits. Tror inte den finns kvar. Satans vad god den var =D Måste ta och undersöka saken :)
Banan- och Lakritstårta
Tårtbotten 175 grader
2-6 ägg
strösocker
vetemjöl
bakpulver
ev. potatismjöl
ev. kakao
Tårtbotten är väldigt enkel. Man tar fram 3 lika stora glas som man fyller med mjöl, socker och ägg. Ta fram äggen så de är rumsvarma, använd stora ägg. I mjölglaset tillsätter man bakpulver. 1 tsk för 2-3 ägg, 1,5 tsk för 4-5 ägg och 2 tsk för 6 ägg. Mjölet kan man även byta ut en 1/4 - 1/3 mot potatismjöl eller kakao om så önskas.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölblandningen. Smörj och bröa en bakform.
Grädda långt ner i ugnen. Öppna EJ luckan under de första 20 minuterna.Testa med sticka. Låt svalna ungefär en kvart innan du stjälper upp kakan.
2 ägg = 18 cm i diameter = ca 20 minuter i ugnen
3 ägg = 20 cm i diameter = ca 25 minuter i ugnen
4-5 ägg = 24 cm i diameter = ca 30-35 minuter i ugnen
6 ägg = 26 cm i diameter = ca 40 minuter i ugnen
Fyllningar
Bananfyllning Lakritsfyllning
60 g skumbananer 60 g djungelvrål
3 dl vispgrädde 3 dl vispgrädde
Klipp godisen i mindre bitar. Värm grädden försiktigt och blanda ner godisen. FÅR ABSOLUT EJ KOKA! Låt godisen smälta i grädden. Ta bort från värmen och låt svalna. Låt blandningen stå i kylen i minst 6 timmar eller över natten. Vispa upp till fluffig konsistens. Blev det lite för tjockt kan man tillsätta mer grädde.
Vit chokladsmörkräm
100 g smör
100 g Philadelphiaost
100 g smält vit choklad
Blanda ihop med elvisp till smidig konsistens, spackla tårtan.
Går att tillsätta karamellfärg/pastafärg och/eller essens om så önskas. =)
(Tårtan på bilden gjorde jag till midsommar.)
Mer recept inom kort.
/Sussie
Etiketter: fyllningar, tårta
Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
0 kommentarer:
Skicka en kommentar